En zonder vreugde verdient het leven de naam van leven niet. – Erasmus

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Activiteiten

Zorg voor de aarde

Bezinning

Ontmoeting

Creativiteit

Iedereen is welkom bij het Weilandklooster voor inspirerende programma’s.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief .

Theatervoorstelling Escaperoom Terra

Wat begint als een onschuldig uitje naar de escaperoom, verandert al snel in een
bizarre race tegen de klok om te redden wat er nog te redden valt. Een groep
jongeren raakt verzeild in de grote vraagstukken van deze tijd rondom klimaat en een
leefbare aarde. Vinden ze de sleutel tot de essentie of verdrinken ze in de stijgende zeespiegel en een
groeiende afvalberg? Een prachtige, ontroerende en inspirerende theatervoorstelling!!

Creatief kloosterweekend

In het weekend van 21-23 januari organiseert het Weilandklooster een supertof, creatief kloosterweekend voor mensen met en zonder verstandelijke beperking! Een weekend waarin we samen eten, lachen, schilderen, wandelen, vieren, nadenken en stil zijn. We zijn te gast in het Dominicanenklooster in Huissen. Heb jij altijd al eens een kloosterweekend willen meemaken, dan is dit jouw kans!

Mijmerwandelingen

Elke eerste zondagmiddag van de maand kun je meedoen met een mijmerwandeling, met een thema dat aansluit bij het jaargetijde. We lopen in stilte en krijgen onderweg teksten, live muziek en vragen aangereikt. Op de terugweg delen we onze ervaringen in tweetallen met elkaar. Deelname is gratis. Je kunt je hier aanmelden

Natuurfeest Goudse Hout

Op zondagmiddag 26 september organiseerde het Weilandklooster, in samenwerking met IVN, A Rocha, De Klup en Vrienden van de Goudse Hout een bruisend natuurfeest in het Goudse Hout. Bezoekers konden mee op ontdekkingstocht met een gids van IVN, aanschuiven bij 1 van de vele workshops (botanisch schilderen, stempelen met hout, vilten, vegan cooking, dichten of creatief met natuurlijke materialen) of genieten van rust en stilte tijdens een mijmerwandeling door het Goudse Hout. 

Spruit!

Voor jongeren van 18 – 25 jaar die interesse hebben in duurzaamheid, voor idealisten en kritische denkers, gelovige en sceptici, zinzoekers en levensgenieters organiseren wij jaarlijks Spruit! 

Tijdens Spruit kamperen we bij camping De Boogaard in Hekendorp, aan de Hollandse IJssel. Zin in creatieve en groene workshops, vegetarisch eten, muziek, diepe gesprekken en gezelligheid bij het kampvuur? We houden je via onze social media en nieuwbrief op de hoogte van de editie in 2022!

* Fotografie header foto: Jun van Dasselaar