En zonder vreugde verdient het leven de naam van leven niet. – Erasmus

Activiteiten

Zorg voor de aarde

Bezinning

Ontmoeting

Creativiteit

Iedereen is welkom bij het Weilandklooster voor inspirerende programma’s.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief .

Natuurfeest Goudse Hout

Op zondagmiddag 26 september organiseert het Weilandklooster, samen met IVN, A Rocha, De Klup en Vrienden van de Goudse Hout een natuurfeest in het Goudse Hout. Ga mee op ontdekkingstocht met een gids van IVN. Je zult versteld staan wat er onderweg te ontdekken valt. Of schuif aan bij 1 van de vele creatieve workshops (botanisch schilderen, stempelen met hout, vilten, vegan cooking, dichten of knutselen met natuurmaterialen). Wil je liever in stilte genieten van het Goudse Hout? Loop dan mee met de mijmerwandeling van het Weilandklooster.

Viering Weilandklooster

Op zondagavond 26 september willen we in een viering midden in de natuur de verbondenheid met God, met elkaar en met de schepping vieren en de zegen van het Weilandklooster ontvangen. Na de viering is er kampvuur en muziek. We nodigen je van harte uit! Kom je ’s middags ook naar het natuurfeest, dan kan je een hapje mee-eten. Je kunt dit aangeven op het aanmeldformulier.

Spruit!

Voor jongeren van 18 – 25 jaar die interesse hebben in duurzaamheid, voor idealisten en kritische denkers, gelovige en sceptici, zinzoekers en levensgenieters organiseren wij Spruit!

Tijdens Spruit kamperen we bij camping De Boogaard in Hekendorp, aan de Hollandse IJssel. Zin in creatieve en groene workshops, vegetarisch eten, muziek, diepe gesprekken en gezelligheid bij het kampvuur? Meld je dan aan!

Ps. door omstandigheden is Spruit verplaatst naar 10-12 september. Je kunt dus nog mee. Stuur een mailtje via activiteiten@weilandklooster.nl, dan sturen we je meer informatie.

Mijmerwandelingen

Elke eerste zondagmiddag van de maand kun je meedoen met een mijmerwandeling, met een thema dat aansluit bij het jaargetijde. We lopen in stilte en krijgen onderweg teksten, live muziek en vragen aangereikt. Op de terugweg delen we onze ervaringen in tweetallen met elkaar. Deelname is gratis. Je kunt je hier aanmelden

Theatervoorstelling Escaperoom Terra

Wat begint als een onschuldig uitje naar de escaperoom door een groep jongeren, verandert al snel in een bizarre race tegen de klok. Vinden ze de sleutel tot de essentie of verdrinken ze in de stijgende zeespiegel en een groeiende afvalberg?

De voorbereidingen voor theatervoorstelling ‘Escaperoom Terra’ zijn in volle gang. Vanaf oktober 2021 gaan we op de planken. Heb je interesse in de voorstelling of wil je meer informatie, stuur dan een mailtje naar info@weilandklooster.nl

* Fotografie header foto: Jun van Dasselaar