En zonder vreugde verdient het leven de naam van leven niet. – Erasmus

Retraites

Van hemel en aarde

Een creatieve retraite in het weekend na Hemelvaart (19 t/m 21 mei 2023) in het Franciscanenklooster in Megen, over de verbinding én het spanningsveld tussen hemel en aarde. Over onze band met de schepping en met de Schepper. Dit thema diepen we uit met creatieve en meditatieve werkvormen, om zo te ontdekken dat we mensen zijn met zowel wortels als vleugels. In de workshops gaan we onder andere schilderen en meditatief schrijven in de prachtige tuinen van het klooster. En we deinen mee op het ritme van gebeden en maaltijden van het klooster.

Zie je het al?

Van 25 t/m 27 maart 2023 zijn wij opnieuw te gast in het Dominicanenklooster in Huissen. Dit creatieve kloosterweekend is speciaal voor mensen met en zonder verstandelijke beperking. Een driedaagse retraite in het teken van de lente, de belofte van een nieuw begin! Tijdens de workshops (dans, muziek en beeldend) gaan we aan de slag met het thema. Ook kan je deelnemen aan de getijdengebeden van het klooster. En er is volop ruimte om te genieten van de kloostertuin. 

Groene Genade

Van 24 – 26 maart 2023 zijn wij te gast bij de Franciscanen in Megen en gaan we aan de slag met groene theologie. We putten inspiratie uit verschillende theologen, zoals Samuel Wells, Trees van Montfoort en de paus in zijn encycliek Laudato Si. Naast het hoofd gaan we ook aan de slag met hart en ziel, door reflectie, meditatieve en creatieve oefeningen. En we gaan natuurlijk volop genieten van de Hof van Lof en de omgeving van het klooster.

Verstilling en Verwachting

Deze bijzondere retraite in een Byzantijnsklooster in Chevetogne (Belgische Ardennen is in het weekend van 9 t/m 11 december 2022. Een retraite gericht op verstilling en verwachting aan het begin van de Adventtijd. Naast deelname aan het kloosterritme bieden we een programma met meditatief tekenen en schilderen en wandelen in de mooie natuur rond het klooster. De omgeving en de bijzondere byzantijnse muziek helpen ons naar binnen te keren. 

Iedereen is welkom bij het Weilandklooster voor inspirerende programma’s. Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief .

Zorg voor de aarde

Bezinning

Ontmoeting

Creativiteit

* Fotografie header foto: Jun van Dasselaar