En zonder vreugde verdient het leven de naam van leven niet. – Erasmus

* Fotografie header foto: Jun van Dasselaar

Retraites

Groene Genade

Van 24 – 26 maart 2023 zijn wij te gast bij de Franciscanen in Megen en gaan we aan de slag met groene theologie. We putten inspiratie uit verschillende theologen, zoals Samuel Wells, Trees van Montfoort en de paus in zijn encycliek Laudato Si. Naast het hoofd gaan we ook aan de slag met hart en ziel, door reflectie, meditatieve en creatieve oefeningen. En we gaan natuurlijk volop genieten van de Hof van Lof en de omgeving van het klooster.

Zie je het al?

Van 25 t/m 27 maart 2023 zijn wij opnieuw te gast in het Dominicanenklooster in Huissen. Dit creatieve kloosterweekend is speciaal voor mensen met en zonder verstandelijke beperking. Een driedaagse retraite in het teken van de lente, de belofte van een nieuw begin! Tijdens de workshops (dans, muziek en beeldend) gaan we aan de slag met het thema. Ook kan je deelnemen aan de getijdengebeden van het klooster. En er is volop ruimte om te genieten van de kloostertuin. 

Van hemel en aarde

Een creatieve retraite in het weekend na Hemelvaart (19 t/m 21 mei 2023) in het Franciscanenklooster in Megen, over de verbinding én het spanningsveld tussen hemel en aarde. Over onze band met de schepping en met de Schepper. Dit thema diepen we uit met creatieve en meditatieve werkvormen, om zo te ontdekken dat we mensen zijn met zowel wortels als vleugels. In de workshops gaan we onder andere schilderen en meditatief schrijven in de prachtige tuinen van het klooster. En we deinen mee op het ritme van gebeden en maaltijden van het klooster.

Retraite Chevetogne

Van 2 tot 4 juni organiseren wij opnieuw een retraite in het Byzantijnsklooster in Chevetogne (Belgische Ardennen). Een retraite gericht op inspiratie en bezieling in de tijd na Pinksteren. Naast deelname aan het kloosterritme bieden we een programma met creatief schrijven en schilderen, verbinding met de natuur en vrije tijd. De omgeving en de bijzondere byzantijnse muziek helpen ons te verbinden met ons innerlijk vuur. 

Spruit!

Voor jongeren van 18 – 25 jaar die interesse hebben in duurzaamheid, voor idealisten en kritische denkers, gelovige en sceptici, zinzoekers en levensgenieters organiseren wij jaarlijks Spruit!

Heb jij zin in creatieve en groene workshops, vegetarisch eten, muziek, diepe gesprekken en gezelligheid bij het kampvuur? Er staan weer twee toffe kampeerweekenden gepland, in het weekend van 16 t/m 18 juni en 15 t/m 17 september. Heb je interesse om mee te gaan, stuur dan een mailtje naar Joyce Schoon (info@weilandklooster.nl). Je ontvangt dan alle informatie over het programma en het verblijf.

Iedereen is welkom bij het Weilandklooster voor inspirerende programma’s. Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief .

Zorg voor de aarde

Bezinning

Ontmoeting

Creativiteit