En zonder vreugde verdient het leven de naam van leven niet. – Erasmus

Retraites

Van hemel en aarde

Een creatieve retraite in het weekend na Hemelvaart (19 t/m 21 mei 2023) in het Franciscanenklooster in Megen, over de verbinding én het spanningsveld tussen hemel en aarde. Over onze band met de schepping en met de Schepper. Dit thema diepen we uit met creatieve en meditatieve werkvormen, om zo te ontdekken dat we mensen zijn met zowel wortels als vleugels. In de workshops gaan we onder andere schilderen en meditatief schrijven in de prachtige tuinen van het klooster. En we deinen mee op het ritme van gebeden en maaltijden van het klooster.

Spruit!

Voor jongeren van 18 – 25 jaar die interesse hebben in duurzaamheid, voor idealisten en kritische denkers, gelovige en sceptici, zinzoekers en levensgenieters organiseren wij jaarlijks Spruit!

Heb jij zin in creatieve en groene workshops, vegetarisch eten, muziek, diepe gesprekken en gezelligheid bij het kampvuur? Er staan weer twee toffe kampeerweekend gepland in het weekend van 16 t/m 18 juni en 15 t/m 17 september op de camping in Hekendorp. Heb je interesse om mee te gaan, stuur dan een mailtje naar Joyce Schoon (info@weilandklooster.nl). Je ontvangt dan alle informatie over het programma en het verblijf.

Winterdromen

Van 3 t/m 5 november zijn wij te gast in het Dominicanenklooster in Huissen. Dit creatieve kloosterweekend is voor mensen met en zonder verstandelijke beperking. Een driedaagse retraite in het teken van de winter, een periode van rust en vernieuwing! Tijdens de workshops (dans, muziek en beeldend) gaan we aan de slag met het thema. Ook kan je deelnemen aan de getijdengebeden van het klooster. En er is volop ruimte om te genieten van de kloostertuin. 

Proef de tijd - retraite Chevetogne

Van 17 t/m 19 november organiseren wij opnieuw een retraite in het Byzantijnsklooster in Chevetogne (Belgische Ardennen). Een retraite gericht op oefenen in aandacht en vertragen. We proeven met al onze zintuigen van de tijd, de stilte en van de prachtige byzantijnse muziek in het klooster. Naast deelname aan het kloosterritme bieden we een meditatief programma en wandelen in de prachtige herfstbossen rond het klooster. De omgeving en de bijzondere byzantijnse muziek helpen ons om naar binnen te keren.

Iedereen is welkom bij het Weilandklooster voor inspirerende programma’s. Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief .

Zorg voor de aarde

Bezinning

Ontmoeting

Creativiteit

* Fotografie header foto: Jun van Dasselaar