Retraites

Van hemel en aarde

Een creatieve retraite in het weekend na Hemelvaart (19 t/m 21 mei 2023) in het Franciscanenklooster in Megen, over de verbinding én het spanningsveld tussen hemel en aarde. Over onze band met de schepping en met de Schepper. Dit thema diepen we uit met creatieve en meditatieve werkvormen, om zo te ontdekken dat we mensen zijn met zowel wortels als vleugels. In de workshops gaan we onder andere schilderen en meditatief schrijven in de prachtige tuinen van het klooster. En we deinen mee op het ritme van gebeden en maaltijden van het klooster.

Meer informatie...

Spruit!

Voor jongeren van 18 – 25 jaar die interesse hebben in duurzaamheid, voor idealisten en kritische denkers, gelovige en sceptici, zinzoekers en levensgenieters organiseren wij jaarlijks Spruit!

Heb jij zin in creatieve en groene workshops, vegetarisch eten, muziek, diepe gesprekken en gezelligheid bij het kampvuur? Er staan weer twee toffe kampeerweekend gepland in het weekend van 16 t/m 18 juni en 15 t/m 17 september op de camping in Hekendorp. Heb je interesse om mee te gaan, stuur dan een mailtje naar Joyce Schoon (info@weilandklooster.nl). Je ontvangt dan alle informatie over het programma en het verblijf.

Ontluiken

Van 8 t/m 10 maart 2024 zijn we te gast in het Franciscanenklooster in Megen. Deze lenteretraite staat in het teken van hoop, groei en verwachting. Wat ontkiemt zich diep van binnen en wat vertelt dit je? Tijdens het weekend werken we met verschillende creatieve en meditatieve werkvormen.  Zo staat er een workshop Speksteen op het programma en organiseren we een stiltewandeling in de omgeving van het klooster. Ook is er ruimte voor rust en verstilling tijdens de vieringen van de Minderbroeders Franciscanen.

Meer informatie...

Vlammen en Vertragen

Juist voor alle mensen die geen heel weekend weg willen, mensen uit Gouda en omgeving, mensen die het even willen uitproberen om op creatieve retraite te gaan, hebben we dit aanbod: op zaterdag 25 mei, een 1 daagse retraite op een hele fijne plek, een kerkje aan de rand van Moordrecht, met een zonnige zaal en een groene tuin!

Het thema is ‘Vlammen en vertragen’, over de balans tussen een leven vol passie en de kracht van stilstaan. Juist in de stilte tussen de beweging vind je de mooiste harmonie! Maar hoe zorg je voor een goede balans? Tijdens de creatieve workshops (intuïtief schrijven, tekenen en schilderen) gaan we met dit thema aan de slag. Het programma is van 10:00-16.00u en kost €75 (inclusief koffie, thee, materialen en een heerlijke vegetarische lunch).

Je kunt je aanmelden via: info@weilandklooster.nl

Zomer-zin

Dit jaar organiseren wij ook een inclusieve retraite in België. Van 21 t/m 23 juni 2024 zijn wij te gast in de prachtige Oude Abdij in Drongen. Het thema van dit bijzondere kloosterweekend is ‘Zomer-zin’. Tijdens de creatieve workshops gaan we met het thema aan de slag. Ook staat er een fijne mijmerwandeling langs de Leie op het programma.

DEZE RETRAITE is VOLgeboekt

Lichtvonkjes

Van 8 t/m 10 november 2024 organiseren wij een retraite in het Dominicanenklooster in Huissen. Dit kloosterweekend is voor mensen met en zonder verstandelijke beperking. Een driedaagse retraite in het teken van lichtvonkjes, kleine vonkjes van hoop! Tijdens de creatieve workshops gaan we aan de slag met het thema. Ook kan je deelnemen aan de getijdengebeden van het klooster. 

Meer informatie...

Iedereen is welkom bij het Weilandklooster voor inspirerende programma’s. Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief .

Zorg voor de aarde

Bezinning

Ontmoeting

Creativiteit