Wie zijn wij

Het Weilandklooster is een gemeenschap van mensen die willen delen in hun zoektocht naar verbondenheid, zorg voor de aarde, bezinning en inspiratie. We geloven in een eenvoudige leefstijl vanuit vreugde en verbinding, die bijdraagt aan rechtvaardigheid voor mens en natuur.

Het Weilandklooster is er voor idealisten en kritisch denkers, gelovigen en sceptici, zinzoekers en levensgenieters! Voel je welkom om aan te haken of te komen proeven bij één van onze activiteiten. We bieden een afwisselend programma op het gebied van inspiratie, duurzaamheid en zingeving. We nemen de tijd voor de trage vragen en laten ons inspireren door de natuur, de stilte, cultuur en christelijke bronnen.

Je kunt ook meedoen als vrijwilliger.

Of wordt vriend van het Weilandklooster. Met jouw hulp kunnen we een inspirerend programma blijven aanbieden!

Vier kernwaarden

Bezinning

Nieuwe perspectieven ontdekken en je openstellen voor de Stem van stilte
We zien onszelf als deel van de veelkleurige wereldkerk. We voelen ons verwant met de christelijk-oecumenische spiritualiteit van Taizé, een internationale communiteit in Frankrijk. Centraal staat de liefde van God voor ieder mens. In de eenvoud van het gebed vinden we de uitdrukking van ons geloof. Bidden kan op veel manieren en God heeft vele namen.

Community

Jezelf kunnen zijn en elkaar ontmoeten
Iedereen is welkom bij het Weilandklooster. Het Weilandklooster wil een plek zijn waar mensen zich thuis voelen en erbij mogen horen. Het Engelse woord belonging drukt dit mooi uit. In een gemeenschap waar belonging wordt ervaren, voelen mensen zich welkom, gekend, geaccepteerd, ondersteund en van betekenis.

Zorg voor de aarde

Genieten van genoeg en oefenen in groen en duurzaam leven
We hebben als mensheid een enorme uitdaging: we vervuilen water, grond en lucht en er sterven veel planten- en diersoorten uit. Een groot probleem is de klimaatverandering door CO2-uitstoot. We voelen ons geroepen om samen met anderen te werken aan een leefbare aarde. In het Weilandklooster willen we hier praktisch vorm aan geven.

Creativiteit

Nieuwe inspiratie opdoen en mooie dingen maken
Nieuwe inspiratie opdoen en mooie dingen maken Kunst en creativiteit zijn een bijzondere manier om bezig te zijn met wat ons van binnen beweegt. Creatief bezig zijn opent een ruimte in ons en helpt ons om uitdrukking te geven aan iets waar soms geen woorden voor zijn. Bij het Weilandklooster willen we een aanbod creëren van creatieve programma’s op het vlak van duurzaamheid en bezinning. In de programma’s is aandacht voor zowel diepgang als humor en voor zowel inspiratie als recreatie.