En zonder vreugde verdient het leven de naam van leven niet. – Erasmus

Retraites

Iedereen is welkom bij het Weilandklooster voor inspirerende programma’s.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief .

De Weelde van Eenvoud

Van 4 t/m 6 mei 2022 organiseert het Weilandklooster ‘De Weelde van Eenvoud’.
Een retraite met creatieve workshops, wandelingen en meditaties.
Een programma om terug te keren naar de eenvoud en te ontdekken wat er
voor jou echt toe doet! We zijn te gast op een bijzondere locatie ‘De Huijberg’.

Groene Genade

Van 17 – 19 juni 2022 zijn wij te gast bij de Franciscanen in Megen en gaan we aan de slag met groene theologie. We putten inspiratie uit verschillende theologen, zoals Samuel Wells, Trees van Montfoort en de paus in zijn encycliek Laudato Si. Naast het hoofd gaan we ook aan de slag met hart en ziel, door reflectie, meditatieve en creatieve oefeningen. En we gaan natuurlijk volop genieten van de Hof van Lof en de omgeving van het klooster.

Spruit!

Voor jongeren van 18 – 25 jaar die interesse hebben in duurzaamheid, voor idealisten en kritische denkers, gelovige en sceptici, zinzoekers en levensgenieters organiseren wij jaarlijks Spruit! 

Zin in creatieve en groene workshops, vegetarisch eten, muziek, diepe gesprekken en gezelligheid bij het kampvuur? Meld je dan snel aan. In het weekend van 24 t/m 26 juni en  9 t/m 11 september 2022 kamperen we bij camping De Boogaard in Hekendorp, aan de Hollandse IJssel. Je bent van harte welkom!  Stuur een mailtje naar info@weilandklooster.nl 

Creatief kloosterweekend

In het weekend van 26 t/m 28 augustus organiseert het Weilandklooster een supertof, creatief kloosterweekend voor mensen met en zonder verstandelijke beperking! Een weekend waarin we samen eten, lachen, schilderen, wandelen, vieren, nadenken en stil zijn. We zijn te gast in het Dominicanenklooster in Huissen. Heb jij altijd al eens een kloosterweekend willen meemaken, dan is dit jouw kans!

Zorg voor de aarde

Bezinning

Ontmoeting

Creativiteit

* Fotografie header foto: Jun van Dasselaar