Blaas me weg

In de afgelopen twee jaar zijn er heel wat Vrienden van het Weilandklooster bijgekomen. Tijd om hen in de spotlights te zetten. Ontmoet David Jan, vanaf de start van het Weilandklooster actief betrokken.

Ik doe mee in het pioniersteam, omdat ik me graag met anderen wil inzetten voor de zorg voor de aarde. “Kijk naar de lelies in het veld” zei Jezus ooit. Ik vat dat op als een oproep, om vanuit een verwondering over je eigen omgang met Gods schepping na te denken. Het is maar al te urgent dat er een totale ommekeer moet komen in hoe wij als mensen met de aarde en de natuur omgaan. Zoals ook treffend verbeeld in het theaterstuk “Escaperoom Terra”.

Ik vind het mooi om mee te helpen met het organiseren van mijmerwandelingen. Een tijdje terug hadden we een leuke opdracht bedacht: pluk een paardenbloem en blaas de pluisjes weg. Echter bij de uitvoering bleek, dat op de plek waar we wandelden in geen velden of wegen paardenbloemen te vinden waren. Opdracht mislukt. Na de wandeling vond ik er ergens anders toch nog een paar. Ik hoorde laatst een prachtig gedichtje, dat erbij past. “Blaas me weg en waar ik neerkom zal ik bloeien.” Zo’n open houding zou ik ook graag willen hebben.

David Jan van Meeuwen

Archief