Omzien naar elkaar

Vanaf het allereerste begin is Marleen actief betrokken bij de activiteiten van het Weilandklooster. Na een indrukwekkende reis naar Israël en Palestina ontstond het idee om met een groepje jongeren een weekend naar een camping in de buurt te gaan. Het werd de eerste editie van Spruit (een kampeerretraite voor jongeren) én het begin van het Weilandklooster.

Marleen zette zich in de afgelopen jaren onder meer in als bestuurslid van de stichting en is actief binnen het  jongerenprogramma. Zo speelt zij in de theatergroep en organiseert ze diverse activiteiten. Een belangrijke drijfveer voor Marleen is community/ verbondenheid. “Het klinkt wellicht wat cliché, maar ik denk oprecht dat we dit nodig hebben, als mensen, als schepping. Een stukje zorg en omzien naar elkaar. We hebben elkaar nodig, veel meer dan we soms denken”

Marleen: “Omdat jongeren een belangrijke doelgroep zijn voor het Weilandklooster, is het juist ook belangrijk dat jongeren meedenken over de activiteiten die worden georganiseerd en waar mogelijk ook over andere keuzes die gemaakt worden als Weilandklooster, zoals de koers van het pioniersteam of meedenken in het bestuur. Omdat ik me heel erg thuis voel bij de visie en missie van het Weilandklooster, vind ik het ook fijn om mee te denken op verschillende plekken, maar juist ook om volop mee te doen met activiteiten. Na een periode ook onderdeel geweest te zijn van het bestuur van het Weilandklooster, ben ik op dit moment ben ik vooral betrokken bij de activiteiten die georganiseerd worden voor jongeren, via het pioniersteam.

Ik geniet bij het Weilandklooster vooral enorm van de onderlinge ontmoetingen. Sommige mensen zijn echt bij elke activiteit van de partij, sommige mensen komen af en toe langs waaien bij een activiteit die hen aanspreekt. Het ervaren van verbondenheid en community is een van de kernwaarden van het Weilandklooster,  eentje die me erg aanspreekt en ook bij mij past als mens. De afgelopen jaren heb ik samen met de Weilandkloostermensen veel bijzondere activiteiten en ontmoetingen mogen beleven. Ik heb erg genoten van de theatervoorstellingen die we met een groep jongeren hebben geschreven en gespeeld. Ik heb mijn lieve vriend Geert ook mede te danken aan het Weilandklooster, we leerden elkaar kennen bij de theaterrepetities voor de eerste theatervoorstelling van het Weilandklooster, Escaperoom Terra!

Wat ik de wereld mee zou willen geven is een stukje zorg en omzien naar elkaar. Wellicht wat cliché, maar ik denk oprecht dat we dit nodig hebben, als mensen, als schepping. De verbondenheid tussen mensen verbrokkeld in onze samenleving en ik maak me daar zorgen over. Mensen hebben elkaar nodig, veel meer dan we soms denken. Maar om verbondenheid te ervaren, moeten we soms uit onze comfortzone stappen, of moeite doen om een connectie op te bouwen met mensen. Met de  activiteiten van het Weilandklooster bieden we mensen een mooie gelegenheid en soms ook uitdaging om elkaar echt te ontmoeten, maar ook in het dagelijks leven is dit wat ik graag uitdraag naar de mensen om me heen!

 

Archief