Op retraite in Huissen

Eind augustus waren wij met een groep van 15 deelnemers te gast in het Dominicanenklooster in Huissen. Een van onze kernwaarden is ‘Jezelf kunnen zijn en anderen ontmoeten’. Voor mensen met een verstandelijke beperking is dit niet eenvoudig. Soms zijn er fysieke drempels, maar veel vaker liggen er uitdagingen in de sociale interactie. Terwijl het zo belangrijk is om samen op te trekken, je talenten te kunnen ontdekken en die te delen met anderen.

Daarom organiseerden wij voor het eerst deze inclusieve retraite. Een mix van mensen met en zonder verstandelijke beperking. Wat een feest van ontmoeting, muziek, stilte, wandelen, gezelligheid en verbondenheid! Uiteraard stond duurzaamheid, net als in al onze programma’s, centraal. Want de aarde is 1 van de meest belangrijke dingen die ons verbindt, het is ons gemeenschappelijk huis!

“Ik ben zonder verwachting gekomen, maar wat heeft het mij veel gebracht! De ervaring hoe we hier met elkaar omgaan heeft mij goed gedaan”.

“Ik heb genoten van de openheid en warmte, ook voor mij als moeder van een gehandicapte dochter is het opnieuw een bewustwording: je mag zijn wie je bent en dat is waardevol!”

Archief