En zonder vreugde verdient het leven de naam van leven niet. – Erasmus

Theatervoorstelling Escaperoom Terra

Wat begint als een onschuldig uitje naar de escaperoom, verandert al snel in een bizarre race tegen de klok om te redden wat er nog te redden valt. Een groep jongeren raakt verzeild in de grote vraagstukken van deze tijd rondom klimaat en een leefbare aarde. Krijgen ze vat op wat er gebeurt? Komen ze er samen uit? Vinden ze de sleutel tot de essentie of verdrinken ze in de stijgende zeespiegel en een groeiende afvalberg?

Zeven jonge mensen werken samen aan een nieuwe theatervoorstelling ‘Escaperoom Terra’. In 24 bijeenkomsten verdiepen zij zich in vraagstukken rond klimaat en een leefbare aarde en werken ze aan de theatervoorstelling. Tijdens de theaterlessen oefenen zij in samenspel, improvisatie, monologen en bewegingstheater. Fragmenten uit de improvisaties worden verwerkt tot mooie, grappige, confronterende of ontroerende scenes voor de voorstelling. De voorstelling gaat in oktober 2021 op de planken.

Het proces wordt begeleid door Noë van leeuwen (student theater), Annemiek Riepma (choreograaf) en Joyce Schoon (theatermaker). De vaste repetitieavond is op maandagavonden van maart tot en met september 2021 (buiten de vakanties). Wil je meer informatie, stuur een mailtje aan Joyce Schoon: info@weilandklooster.nl