En zonder vreugde verdient het leven de naam van leven niet. – Erasmus

Theatervoorstelling met jongeren over klimaat

Start 1 maart 2021

Wat begint als een onschuldig uitje naar de escaperoom, verandert al snel in een bizarre race tegen de klok om te redden wat er nog te redden valt. Een groep jongeren raakt verzeild in de grote vraagstukken van deze tijd rondom klimaat en een leefbare aarde. Krijgen ze vat op wat er gebeurt? Komen ze er samen uit? Vinden ze de sleutel tot de essentie of verdrinken ze in de stijgende zeespiegel en een groeiende afvalberg?

Ben je tussen de 17 en 25 jaar en heb je zin in een nieuwe uitdaging? Doe mee aan het maken van een nieuwe theatervoorstelling ‘Escaperoom klimaat’. De online kennismaking- en informatieavond is op maandag 1 maart om 20.00 uur.

In 24 bijeenkomsten verdiepen we ons in vraagstukken rond klimaat en een leefbare aarde en werken we aan een theatervoorstelling. We maken daarbij gebruik van ieders inbreng en talent. Tijdens de theaterlessen oefenen we in samenspel, improvisatie, monologen en bewegingstheater. Fragmenten uit de improvisaties verwerken we tot mooie, grappige, confronterende of ontroerende scenes voor de voorstelling. Het proces van speelplezier en van-elkaar-leren is minstens zo belangrijk als het eindresultaat. We spelen de voorstelling in september 2021.

Het proces wordt begeleid door Noë van leeuwen (student theater), Annemiek Riepma (choreograaf) en Joyce Schoon (theatermaker). De vaste repetitieavond is op maandagavonden van maart tot en met september 2021 (buiten de vakanties)Heb je interesse of wil je meer informatie, stuur een mailtje aan Joyce Schoon: info@weilandklooster.nl